7 voordelen van een overkapping aan huis

veranda

De seizoenen, wat zijn ze prachtig. Het hele jaar door heerlijk buiten zitten. In de winter de kijken naar de sneeuwvlokken die wereld langzaam wit kleuren, in het voorjaar de eerste zonnestralen opvangen en tijdens de herfst genieten van de langzaam vallende bladeren. Krijg je al rillingen bij het idee om in de kou buiten te zitten? Met een overkapping aan huis zit je zelfs op zulke dagen lekker uit de wind. En wanneer de zon ook nog eens schijnt, is je veranda zo opgewarmd. Zo kun je het hele jaar door genieten van de seizoenen en je dosis vitamine D aanvullen wanneer jij dat wilt!

Een overkapping in je tuin zorgt voor veel sfeer en gezelligheid. Overkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, met ieder z’n eigen voordelen. De meest bekende overkappingen aan huis zijn houten en aluminium veranda’s, serres en tuinkamers. Andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld pergola’s of een gespannen doek. Ben je nog niet overtuigd van de meerwaarde van een overkapping? In deze blog geven wij je 6x voordelen van een overkapping. Lees snel verder en doe ideeën op!

1. Verlengstuk van je huis

Een overkapping aan huiszorgt voor een verlengstuk van je huis. Je woonkamer wordt groter en je brengt in feite een stukje van de sfeer van je huis mee naar buiten. Hierdoor zul je lekker veel tijd doorbrengen onder je overkapping.

2. Je kunt langer en meer buiten zitten

Een overkapping zorgt ervoor dat je buiten de warme zomerdagen om ook van buiten kunt genieten. Zo kun je tijdens de frissere dagen en avonden al in het voorjaar en zelfs nog in de herfst gewoon buiten zitten. Met een heater of buitenhaard kun je zelfs nog langer buiten zitten.

3. Koel overdag, lekker warm in de avond

Tijdens hete zomerdagen kun je je heerlijk terugtrekken in de schaduw die is ontstaan dankzij je overkapping. Je kunt er zelfs onder werken buiten de zomervakantie om. Buiten dat een overkapping aan huis ideaal is tegen de hitte, houdt het ‘s avonds de warmte langer vast. Zo kun je in de avond langer buiten zitten onder een aangenaam temperatuurtje. Naast bescherming tegen warmte of kou, beschermt een overkapping ook tegen verbranden, de UV stralen worden namelijk gefilterd.

4. Creëert een gevoel van intimiteit

Onder een overkapping aan huis zit je lekker beschut. Hierdoor ontstaat een gevoel van intimiteit, want een terrasoverkapping zorgt voor gezelligheid. En welke Nederlander houdt daar nou niet van? Met behulp van decoratie, verlichting, verwarming en kleedjes kun je deze intieme sfeer nog meer benadrukken.

5. Je kunt alles buiten laten staan

Je tuinmeubelen, lounge kussens en andere tuinaccessoires kun je het in de avonden gewoon buiten laten staan. Zelfs als het regent. Als de zomer voorbij is, worden je tuinmeubels het hele jaar door beschermd door de overkapping. Zo hebben ze geen last van het wisselvallige Nederlandse klimaat en gaan ze langer mee. Dat voel je ook in je portemonnee.

6. Draagt bij aan een goede gezondheid

Een overkapping aan huis kan op de lange termijn bijdragen aan een goede gezondheid. Tijdens de koude en donkere winterdagen hebben veel mensen een vitaminegebrek. We hebben allemaal buitenlucht en zonnestralen (vitamine D) nodig. Frisse lucht draagt bij aan een goede weerstand, een betere nachtrust en een gezonde gemoedstoestand. Je herkent het vast wel, van veel binnen zitten voel je je lusteloos, prikkelbaar en vermoeid. Met een overkapping vul je dat vitaminegebrek gemakkelijk aan tijdens de winterdagen!

7. Meerwaarde voor je huis

Naast bovengenoemde directe voordelen, is het extra fijn om te weten dat een overkapping ervoor zorgt dat je huis meer waard wordt. Je tuin heeft met een overkapping een extra verlengstuk en dat uit zich in een prijsstijging van je woning.

Mogelijkheden en meer informatie

Onze veranda’s en tuinkamers zijn verkrijgbaar in houten en aluminium uitvoering. En onze serres zijn verkrijgbaar in aluminium uitvoering. Ongeacht je keuze voor een serre, tuinkamer of veranda, de overkapping kun je altijd uitbreiden met een een vouw– of schuifwand. En voor volledig zicht en toch helemaal beschut kunnen zitten, kun je zelfs kiezen voor een volledig glazen wand.

Wil je weten wat de mogelijkheden op het gebied van overkappingen zijn bij jouw huis? Of wil je graag een overkapping aan huis bouwen? Bij Weerts hebben we al meer dan 30 jaar ervaring op dit gebied. Onze specialisten helpen je graag bij het realiseren van jouw terrasoverkapping. Neem hiervoor contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te maken.

Heb je juist meer inspiratie nodig? Dan ben je van harte welkom in één van onze showrooms. Zo kun je onze mogelijkheden voor overkappingen in het echt bewonderen en ervaren.