Rolpoort of sectionaal? Welke garagedeur past het beste bij jou?

rolpoort

De twee varianten van garagedeuren die het meest op elkaar lijken zijn rolpoorten en sectionaaldeuren. De keuze is vandaag de dag dan ook vaak een afweging tussen deze twee garagedeuren. Beide systemen hebben voordelen die geschikt zijn voor iedere situatie. Behalve dat ze beide elektrisch te bedienen zijn, verschillen ze toch behoorlijk van elkaar.

In deze blog leggen we de voordelen van zowel rolpoorten als sectionaaldeuren naast elkaar. Zodat jij straks de juiste keuze kunt maken wanneer je nog twijfelt tussen deze deuren.

Wat is een rolpoort?

Eenvoudig gezegd is een rolpoort een brede rolluik waarbij gebruik wordt gemaakt van grotere lamellen. De lamellen zijn in elkaar gehaakt en vormen hierdoor een poort. De lamellen hebben een lamelbreedte van 55 mm of 77 mm.

De rolpoort is ideaal te gebruiken als een garagedeur die naar boven en beneden rolt wanneer deze open en dicht wordt gedaan. Wanneer de deur is geopend, rollen de lamellen op in een kast.

Maximale ruimtebesparing

Doordat de deur volledig wordt opgerold in een kast, zorg je voor maximale ruimtebesparing waardoor je de ruimte in je garage optimaal kunt benutten. Zo heb je voldoende ruimte om fietsen en andere dingen op te hangen.

Daarnaast is de poort zelf vrij dun wat ook voor extra ruimte zorgt. Dit is handig wanneer je net voldoende ruimte hebt om je auto in de garage kwijt te kunnen. Of wanneer je veel spullen in de garage kwijt wilt.

Geen rails aan het plafond nodig

De rolpoort is ook een goede keuze wanneer je geen ruimte aan het plafond hebt om rails te bevestigen.

De kast is mooi weg te werken

Omdat het eenvoudig is om de kast op een mooie manier weg te werken, worden rolpoorten steeds vaker gebruikt bij nieuwbouwprojecten.

Veiligheid tegen diefstal en ongevallen

Standaard worden de rolpoorten voorzien van veiligheidssystemen zoals val- en onderdorpelbeveiliging.

Isolatie gelijkwaardig aan dubbel glas

De 77mm rolpoort heeft een isolatiewaarde die gelijk staat aan dubbel glas. Zo kun je de garage bijvoorbeeld ook gebruiken voor het uitoefenen van een hobby of als speelruimte voor de kinderen. Tegelijkertijd bespaar je ook nog eens op je energierekening.

Voordelige keuze

De 55mm is het instapmodel rolpoort. Met een lamelhoogte van 55mm en dikte van 9mm, heb je een uitstekende isolatie voor een aantrekkelijke prijs.

Past altijd bij de stijl van jouw woning

Doordat rolpoorten verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende vormen, maten en kleuren is er altijd een model dat aansluit bij de stijl van jouw woning.

Voordelen van rolpoorten ten opzichte van sectionaaldeuren

Een sectionaaldeur heeft panelen die naar boven of beneden schuiven wanneer de deur opent of sluit. De sectionaaldeur is een garagedeur die werkt op een rails, waardoor openen en sluiten soepel verloopt.

De bovengenoemde voordelen die bij rolpoorten horen hebben we naast de voordelen van sectionaaldeuren gelegd.

Sectionaaldeuren scoren beter op het volgende punt:

  • Betere isolatie dan een rolpoort. Dit type deur heeft panelen die dubbelwandig zijn geïsoleerd. Hierdoor kan een sectionaaldeur met ISO-20 isolatiewaarden behalen die tenminste gelijk staan aan dubbel glas. In het geval van een sectionaaldeur met ISO-45 worden zelfs waarden behaald die gelijk staan aan een moderne spouwmuur.
  • Meer mogelijkheden tot uitbreiding. Bij een sectionaaldeur heb je de bijvoorbeeld de mogelijkheid om voor een loopdeur te kiezen of raampjes erin te laten zetten voor extra daglicht.

Rolpoorten scoren beter op het volgende punt:

  • Meer ruimtebesparing ten opzichte van een sectionaaldeur. Doordat de rolpoort oprolt in een kast blijft je plafond volledig vrij. Daarnaast is de poort ook dunner, waardoor je meer ruimte overhoudt ten opzichte van een sectionaaldeur.

Conclusie vergelijking tussen rolpoort en sectionaaldeur

Wil je alle ruimte in je garage optimaal benutten? Dan ben je beter af met een rolpoort. Ten opzichte van een sectionaaldeur behoeft een rolpoort geen rails, waarmee je ruimte bespaart aan het plafond.

Wil je een garage die een uitstekende isolatie biedt? Dan kun je beter kiezen voor een sectionaaldeur. In vergelijking met een rolpoort kun je met een sectionaaldeur een isolatiewaarde behalen die gelijk staat aan een moderne spouwmuur. Met een rolpoort kun je hooguit een isolatiewaarde behalen die gelijkstaat aan dubbel glas.

Heb je na het lezen van deze blog nog behoefte aan meer advies? Aarzel dan niet en maak snel een afspraak. In onze showroom helpen onze specialisten je graag verder. Een garagedeur is iets dat jaren mee hoort te gaan en daarom is het belangrijk dat jij hierbij de juiste keuze maakt.

Corona maatregelen

Bij Weerts houden we rekening met de Corona-maatregelen. Tevens treffen we zelf ook de de nodige maatregelen. Ondanks het virus staan wij wel gewoon voor je klaar. Je bent van harte welkom in onze showrooms, houdt er wel rekening dat je op dit moment alleen op afspraak bij ons terecht kunt!

Daarnaast vermijden we het schudden van handen en zijn we extra alert op hygiëne.
Heb jij lichte klachten als verkoudheid of niezen? Dan vragen we je om thuis te blijven. Zodat je jezelf en anderen veilig houdt.