6x inspiratie voor een hobby garage

Heb jij een garage met ruime oprit? En staat je auto vaker buiten dan binnen? En vraag je jezelf af hoe je je garage beste kunt benutten? Je kunt je garage ook gebruiken voor andere doeleinden. Misschien heb je er nu kleinere spullen als fietsen, gereedschappen en andere dingen in staan. Een garage is immers een ideale ruimte om spullen op te slaan.

Zelfs in dat geval blijft er voldoende ruimte over om de garage als extra kamer te benutten, bijvoorbeeld als hobbyruimte. Ben je ervan overtuigd dat je je garage wil gaan gebruiken voor een hobby ruimte? Dan kun je beginnen te plannen om de garage volledig naar eigen smaak in te richten. Dit gedeelte kan lastig zijn, want er zijn talloze manieren om je garage in te richten.

In deze blog geven we je 6 ideeën ter inspiratie om je garage om te toveren tot een fantastische hobbyruimte. En geven we je handige tips hoe je dit het beste kunt realiseren en waar je op moet letten.

1. Klus ruimte

Wellicht de meest voor de hand liggende optie: een klus ruimte. In veel garages staat al een werkbank en een flinke voorraad aan gereedschappen en apparatuur. Maar wanneer je bijvoorbeeld ZZP’er bent, voor jezelf wilt beginnen of gewoon graag aan je woning of auto klust, kun je je garage volledig inrichten tot een klus ruimte. Zo kun je, wanneer jij dat wilt, ongestoord werken aan je volgende klus.

Afhankelijk van jouw wensen kun je je garagedeur aanpassen om er een praktische klus ruimte van te maken. Wil je extra ruimte creëren in de garage zodat je bijvoorbeeld dingen kwijt kunt aan het plafond? Kies dan voor openslaande deuren of een rolpoort. Wil je toch liever je garage zo goed mogelijk geïsoleerd hebben zodat je tijdens de koude winterdagen ook lekker kunt doorklussen? Kies dan voor een ISO 20 of ISO 45 sectionaaldeur, waarbij ISO 45 een betere isolatie biedt.

2. Privé sportschool

Ben je een gym fanaat en kun je geen dag zonder de sportschool? Dan is het een idee om je garage voortaan te gebruiken voor je workouts. Zo hoef je alleen maar naar de garage te gaan om gezond bezig te kunnen zijn. Met het aanschaffen van apparatuur als dumbbells, stangen, matten en bankjes kom je al een heel eind. Je kunt zelfs aan het plafond een pull-up bar installeren. We raden nog wel aan om een geluiddempende ongegrond neer te leggen. Voor je het weet kun je een volledige krachttraining in je garage doen.

Ben je toch meer van de cardio? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een hometrainer, loopband en/of crosstrainer in je garage te zetten en jezelf volledig in het zweet werken. Een combinatie van beide kan natuurlijk ook.

Aangezien je het tijdens het sporten snel warm krijgt en transpireert is het wellicht niet noodzakelijk om voor een sterk isolerende garagedeur te gaan. Dus als jij je garage wilt omturnen tot privé sportschool, raden we aan te kiezen voor openslaande deuren of een easyport garagedeur. Ben je in de winter een koukleum? Dan kun je kiezen om voor een ISO 20 sectionaaldeur te gaan.

3. Kinderspeelruimte

Als je jonge kinderen hebt en je het fijn vindt om je woonkamer netjes te houden, is het een idee om je garage in te richten tot speelruimte. Zo zorg je ervoor dat je woonkamer altijd vrij blijft van rondslingerend speelgoed. Daarnaast hebben je kleintjes alle ruimte om zich helemaal te laten gaan in hun eigen fantasiewereld. Win-win situatie.

Omdat je het beste voor je kleintjes wilt, raden we aan om je garage hiervoor goed te isoleren zodat ze het niet koud krijgen. Kies daarom voor een ISO 45 sectionaaldeur voor optimale isolatie. Je wilt je kinderen natuurlijk tijdens de regenachtige en koude dagen wel voorzien van zonlicht. Kies er dan voor om de garagedeur uit te breiden met raampjes.

4. Yoga of meditatie ruimte

Wanneer je spiritueel bent ingesteld of veel waarde hecht aan mindfulness, kun je je garage inrichten als yoga of meditatie ruimte. Kom volledig tot rust te in je garage, verminder je stress en werk aan je flexibiliteit. Je hoeft hiervoor alleen een yogamat of meditatiekussen aan te schaffen en je garage inrichten tot een oase van rust. Zo hoef je niet meer in je slaap- of woonkamer te mediteren.

Wanneer je een fanatiek beoefenaar van yoga of meditatie bent, ga je deze ruimte natuurlijk het hele jaar door benutten. Het wordt jouw tempel. Wij raden aan om voor daglicht en optimale isolatie te kiezen, zodat je onder ideale omstandigheden tot rust kunt komen. Kies daarom voor een ISO 45 sectionaaldeur met raampjes.

5. Mancave

Breng je veel tijd door met je vrienden? Kies er dan voor om van je garage een mancave te maken. Dit is de droom van bijna iedere man. Een plek waar mannen vrijheid ervaren en kunnen ontstressen door het uitoefenen van hun favoriete hobby’s. In de garage zul je eindelijk die gewenste privacy ervaren en zorg je voor minder geluidsoverlast dan wanneer je in de woonkamer zou zitten. Maar waar begin je? Een zithoek met grote tv en een goed gevulde koelkast kunnen natuurlijk niet ontbreken. Zo kun je ongestoord met je vrienden naar voetbal kijken of lekker gamen. Maar je kunt je mancave ook uitbreiden met een pooltafel, voetbaltafel of bar. Je kunt het zo gek niet bedenken. Je kunt zelfs je eigen bierbrouwerij beginnen in de mancave.

Aangezien je het liefst het hele jaar door wilt brengen in je mancave, is het verstandig voor een garagedeur te kiezen die een zo goed mogelijke isolatie biedt. Wij raden daarom de ISO 45 sectionaaldeur aan. En als je in het weekend ook overdag wilt relaxen in de mancave, zijn optionele raampjes in de garagedeur een goede toevoeging voor zonlicht. Mocht je de garage wat meer willen afzonderen van het huis zijn openslaande deuren een goede optie, zo hoeven al je vrienden niet meer door het huis om de mancave te bereiken.

6. Kantoor

Deze optie valt natuurlijk niet onder het kopje hobby, tenzij je natuurlijk enorm veel van je werk houdt. Maar een afgezonderde ruimte om te kunnen werken kan je werkstress wel aanzienlijk verminderen. Zo kun je ongestoord richting die deadline werken.

In een kantoorruimte wil je het hele jaar kunnen werken. Isolatie speelt daarom een belangrijke rol. Daarnaast is voldoende zonlicht belangrijk om productief te kunnen zijn. Kies daarom voor een ISO 45 sectionaaldeur met raampjes of ga voor openslaande deuren.

Wat voor hobbyruimte ga jij van je garage maken?

Op zoek naar een manier om je garageruimte op een andere manier in te vullen? Ongeacht je keuze is het belangrijk dat je je garage op de juiste manier in gaat richten en voorziet van de juiste garagedeur.

Bij Weerts Advies heb je een ruime keuze aan verschillende garagedeuren. Heb je je keuze gemaakt? Dan kun je bij Weerts snel genieten van je nieuwe ruimte, want het plaatsen van een nieuwe garagedeur doen wij in een dag!

Heb je al een idee wat je met je garage wilt gaan doen en welke deur daar het beste bij past? Of wil je juist nog wat meer advies ontvangen van onze vakkundige medewerkers? Neem dan contact met ons op of kom langs onze showroom. Wij helpen je graag verder.

Corona maatregelen

Bij Weerts houden we rekening met de Corona-maatregelen. Daarnaast treffen we ook zelf de nodige maatregelen. Ondanks het virus staan wij wel gewoon voor je klaar in onze showrooms. Houdt er echter wel rekening mee dat je momenteel alleen op afspraak bij ons terecht kunt!

Ook vermijden we het schudden van handen en zijn we extra alert op hygiëne.

Heb je lichte klachten als verkoudheid of niezen? Dan vragen we je thuis te blijven. Om jezelf en anderen veilig te houden.