Waarom zijn openslaande garagedeuren zo populair ?

Openslaande garagedeuren hebben de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. Waar je openslaande deuren voorheen alleen zag richting een achtertuin, zijn ze inmiddels ook een veel gekozen variant voor de garage. Wij snappen dat wel.

Maar waarom kiezen steeds meer mensen juist voor dit type garagedeur? Weerts Advies heeft veel ervaring met openslaande garagedeuren. Daarom zetten wij in deze blog de positieve eigenschappen van dit deze variant op een rijtje.

Het toppunt van gemak

Beide deuren kunnen tegelijk en afzonderlijk van elkaar geopend worden. Wanneer beide deuren zijn geopend creëer je een brede doorgang. Dit zorgt voor gemak en maakt in- en uitlopen eenvoudig. Dus of je je garage nou als fietsenstalling, opbergruimte of autoparkeerplaats gebruikt, toegang is altijd eenvoudig. De mogelijkheid om slechts één deur te openen is erg handig voor wanneer je bijvoorbeeld vaak met je fiets of scooter de garage in- en uit gaat.

Ideale oplossing voor gezinnen met kinderen

De deuren zijn eenvoudig met de hand te openen. Doordat ze ook nog eens afzonderlijk van elkaar te openen zijn, heeft het hele gezin eenvoudig toegang tot de garage. Zo halen kids zonder problemen een fiets, scooter of step uit de garage en kun jij snel en eenvoudig je tuin-apparatuur of andere gereedschappen uit de garage halen. Ideaal dus voor gezinnen.

Isolatie, besparen op je energierekening

De Duoport garagedeur heeft panelen met een optimale isolatiewaarde, die vergelijkbaar is met een spouwmuur. Daarnaast is de garage vrijwel tochtdicht dankzij de onderdorpel en uitstekende afdichting. Een groot voordeel wanneer de garage wordt gebruikt voor andere doeleinden dan het alleen stallen van de auto. Bijvoorbeeld als hobbyruimte of kantoor. Daarnaast bespaar je hiermee ook nog eens flink op je energierekening. Win-win!

Ijzersterk en inbraakbestendig

De deuren zijn gemaakt van hoogwaardig staal en aluminium, waardoor ze tegen meer dan een stootje kunnen. De standaarduitvoering van onze Duoport beschikt over twee sterke cilindersloten en daarnaast zijn de kozijnen extra robuust.

Ook bestaat er de mogelijkheid om uit te breiden met een speciale driepunts-vergrendeling. Dit zorgt ervoor dat de deuren op tenminste drie plekken zijn beveiligd, terwijl je deze met één sleutel kunt bedienen. Voor optimale veiligheid kun je deze driepunts-vergrendeling ook nog eens uitbreiden met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Dus heb jij kostbare spullen in de garage staan? Geen zorgen, met de Duoport kun je met een gerust hart slapen.

Geen ruimteverlies, benut alle ruimte in de garage

Door de openslaande deuren heb je meer ruimte in je garage. Zo kun je de garage optimaal benutten. Geen probleem wanneer je bijvoorbeeld spullen aan het plafond wilt hangen.

Weinig onderhoud en lange levensduur

Het staal en aluminium van de Duoport vereist weinig tot geen onderhoud. Erg onderhoudsvriendelijk dus. Af en toe schoonmaken is al voldoende. Wel zo fijn dat je er weinig omkijken naar hebt.

Daarbovenop geven we je 10 jaar garantie. Zo ben je er zeker van dat je wel even vooruit kunt met je garagedeur.

Geeft extra uitstraling aan je huis

Dankzij een hoogwaardige afwerking en subtiele scharnieren geven openslaande garagedeuren extra uitstraling aan je huis. Verkrijgbaar in verschillende stijlen waardoor het bij zowel klassieke als moderne woningen past. Heb je speciale wensen? Geen probleem, de deuren zijn geheel op maat te maken.

Meer advies nodig over openslaande garagedeuren?

Ben jij al overtuigd van de voordelen van openslaande garagedeuren? Of wil je juist nog wat meer advies ontvangen van onze vakkundige medewerkers? In onze showroom helpen wij je graag verder!

Corona maatregelen

Bij Weerts houden we rekening met de Corona-maatregelen. Daarnaast treffen we ook zelf de nodige maatregelen. Ondanks het virus staan wij wel gewoon voor je klaar in onze showrooms. Houdt er echter wel rekening mee dat je momenteel alleen op afspraak bij ons terecht kunt!

Ook vermijden we het schudden van handen en zijn we extra alert op hygiëne.
Heb je lichte klachten als verkoudheid of niezen? Dan vragen we je thuis te blijven. Om jezelf en anderen veilig te houden.