6 voordelen van folie zonwering

folie zonwering

Ben jij al bekend met folie zonwering? Met folie zonwering heb je het hele jaar door een optimaal klimaat in je huis of kantoor. Het houdt de zon en de warmte die de zon meebrengt buiten tijdens de zomer. En in de winter houdt deze folie de zelfgestookte warmte juist binnen. Zo geniet je altijd van een aangename temperatuur, zowel thuis als op kantoor.

Bij Weerts Advies vind je de speciale Climat Screen folie zonwering. Dit is een stijlvolle oplossing voor iedere woning of kantoorruimte, waarmee je een ideale woon- of werkomgeving creëert. Waar gewone raamdecoratie de energie straling die door het raam naar binnenkomt absorbeert en warmte afgeeft aan de ruimte, weerkaatst Climat Screen meer dan 80% van het licht en de infrarode UV-straling. Dit zorgt ervoor dat een ruimte in de zomer veel minder snel opwarmt. Tegelijkertijd wordt licht gefilterd, warmte geweerd en energie bespaard. Maar het allermooiste: je behoudt zicht naar buiten!

De screens zitten in een cassette en beweeg je omhoog en omlaag door middel van een eindloze ketting, die traploos te bedienen is. Daarnaast is het systeem zelfremmend voor extra veiligheid. Het bedieningsgemak kun je vergroten door het gebruik van een afstandsbediening of de screens via de app te bedienen. Met Climat Screen zorg je voor comfort, een ideaal klimaat en een prettige sfeer thuis of op het kantoor.

Om de mogelijkheden van Climat Screen folie zonwering te benadrukken, hebben wij 6 voordelen voor je op een rijtje gezet.

1. Kostenbesparing energie

De folie zonwering van Climat Screen zorgt voor een optimale warmtewerende werking tijdens de zomer. Hierdoor hoeft de airco geen overuren te maken met een hoog energieverbruik en hoge kosten als gevolg. Dankzij zeer goede isolerende eigenschappen verlies je de zelfgestookte warmte niet in de winter. Zo bespaar je het hele jaar door op je energiekosten, zowel thuis als op kantoor. Een duurzame keuze dus.

2. Mooie, natuurlijke lichtinval

Een mooi voordeel van Climat Screen is dat de ruimte niet verduistert, maar wel alle hinderlijke schitteringen en weerkaatsingen wegneemt. Zo ervaar je meer rust tijdens het tv kijken en is storend licht op je beeldscherm van je computer of laptop op je werk verleden tijd. Met folie zonwering kun je zelf de hoeveelheid licht reguleren. Dit levert een prettige woonomgeving op, waarin je ongehinderd tot rust kunt komen. Ook zorgt het op kantoren voor een fijne werkatmosfeer waardoor je je langer en beter kunt concentreren.

Doordat het daglicht gefilterd de woon- of werkomgeving bereikt, bescherm je tegelijkertijd interieur tegen verkleuring door zonlicht. Zo blijven je bank, fauteuil en je gordijnen er mooi uitzien!

3. Privacy en veiligheid

Thuis ervaar je meer privacy. Terwijl jij vanuit je woon-, eetkamer of keuken een goed en helder zicht naar buiten houdt, kunnen voorbijgangers vanaf de straatkant niet naar binnen kijken. Daarnaast is het een erg stijlvolle oplossing die echt een meerwaarde voor je woning is. De schermen zijn eenvoudig te bedienen, zowel met eindeloze ketting of elektrisch (via afstandsbediening of via app). Zelfs wanneer je op vakantie bent. Vanaf je vakantieadres kun je de schermen bedienen via de app. Hoe handig is dat?

4. Compact en snel geïnstalleerd

De cassettes kunnen snel en eenvoudig aan de binnenzijde van kozijnen gemonteerd worden. Doordat de Climat Screen folie zonweringen compact zijn, nemen ze bijna geen ruimte in beslag en kunnen ze vrijwel onzichtbaar worden weggewerkt. Daarnaast zijn de systemen ook schroefloos te monteren, zodat het aanzicht van je interieur intact blijft.

5. Onderhoudsvrij en zeer lange levensduur

Een folie zonwering van Climat Screen is op meerdere manieren duurzaam. Doordat de schermen onderhoudsvrij zijn, bespaar je ook nog eens op onderhoudskosten. Na installatie heb je er geen omkijken meer naar en kun je jarenlang genieten van een comfortabel en duurzaam huis of kantoor.

6. Altijd een Climat Screen die past bij jouw smaak

Er is altijd een Climat Screen die bij jouw smaak past. De eigentijds vormgegeven cassettes zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en bijna in ieder kozijn te monteren. Er zijn allereerst drie verschillende systemen:

  • Extra compact: De dunste en meest voordelige variant.
  • Compact: Door een lengte van 320 cm geschikt voor hoge ramen.
  • Twin: Twee schermen die los van elkaar te bedienen zijn voor maximale isolatie en duurzaamheid.

De folie kun je vrijwel volledig naar wens afstemmen. Zo kun je kiezen voor een folie met zoveel mogelijk zicht naar buiten, of juist zo min mogelijk. Er zijn namelijk drie transparantie opties. Daarnaast is de folie verkrijgbaar in vier kleuropties, namelijk brons-zilver, grijs-zilver, wit-zilver en zilver-zilver. De cassettes waarin de schermen oprollen zijn in vrijwel iedere RAL-kleur verkrijgbaar. Zo vind je altijd een oplossing die zo goed mogelijk bij jouw wensen en smaak past.

Meer advies nodig?

Op zoek naar een stijlvolle manier om je huis of kantoor te beschermen tegen zonlicht? En wil je tegelijkertijd besparen op je energiekosten? Kies dan voor folie zonwering van Climat Screen.

Wil je na het lezen van deze blog alsnog meer informatie of advies ontvangen van onze vakkundige medewerkers? Neem dan contact met ons op of kom langs onze showroom. Wij helpen je graag verder.

Corona maatregelen

Bij Weerts houden we rekening met de Corona-maatregelen. Daarnaast treffen we ook zelf de nodige maatregelen. Ondanks het virus staan wij wel gewoon voor je klaar in onze showrooms. Houdt er echter wel rekening mee dat je momenteel alleen op afspraak bij ons terecht kunt!

Ook vermijden we het schudden van handen en zijn we extra alert op hygiëne.
Heb je lichte klachten als verkoudheid of niezen? Dan vragen we je thuis te blijven. Om jezelf en anderen veilig te houden.