Garagedeur kopen? Wij helpen je de juiste keuze te maken

garagedeur

Ga jij binnenkort een nieuwe woning bouwen met garage? Of is je huidige garage juist toe aan een grondige renovatie? In beide gevallen is het erg belangrijk om goed na te denken over de keuze van je nieuwe garagedeur. Voorheen was de keuze nogal beperkt. Vrijwel iedere garage werd standaard uitgerust met een ongeïsoleerde kanteldeur. Of een door een timmerman gemaakte houten garagedeur. Tijden zijn echter veranderd en de markt voor garagedeuren ziet er tegenwoordig dan ook heel anders uit.

Waar een garagedeur vroeger een ‘goedkope’ oplossing was om je garage af te sluiten, zijn vandaag de dag hele andere aspecten belangrijk bij het kopen van een garagedeur. Eigenschappen als isolatie, bedieningsgemak, veiligheid, een vrije doorloop en lichtinval zijn steeds belangrijker geworden. Dit heeft ertoe geleid dat de keuze reuze is. Voor jou als consument is het hierdoor echter wel een stuk lastiger geworden om de juiste keuze te maken. In deze blog geven we je een overzicht van de verschillende soorten garagedeuren die Weerts aanbiedt. Met de daarbij horende voordelen. Zodat jij met een gerust hart de juiste keuze kunt maken!

Kanteldeur

Van oudsher worden kanteldeuren het meest toegepast. Onze kanteldeuren worden geleverd in een prachtig hout-look design en met deurpanelen die gevuld zijn met PUR-schuim. Hierdoor heeft deze deur een hogere isolatiewaarde dan dubbel glas! Zo kun je je garage ook gebruiken als hobbyruimte.

  • Eenvoudig en licht te bedienen, zowel elektrisch aangedreven als met de hand te openen.
  • Voordelig in aanschaf en onderhoud.
  • Verkrijgbaar in verschillende motieven en vormgeving. Zo past deze deur bij ieder huis.

Sectionaal-deur

Sectionaal-deuren hebben een moderne uitstraling en zijn daarom een populaire keuze bij het kiezen van een nieuwe garagedeur. Een sectionaal-deur bestaat uit losstaande deurpanelen, die tijdens het openen van de garage recht naar boven rollen.

Openslaande garagedeuren

Ideaal wanneer je je garage niet alleen gebruikt om je auto te parkeren, maar het tegelijkertijd wel een belangrijke ruimte vindt die je niet onbenut wilt laten. Bijvoorbeeld als fitness-, opslag- of hobbyruimte. De deuren kunnen afzonderlijk van elkaar maar ook tegelijk open. Handig wanneer je met een fiets, motor of scooter naar binnen en buiten gaat. Beide deuren zijn voorzien van sterke, maar gebruiksvriendelijke cilindersloten.

  • Door openslaande deuren meer ruimte in de garage.
  • Praktisch bij het naar binnen- en buitengaan.
  • Veilige afsluiting van je garage.

Roldeuren

Met roldeuren creëer je meer ruimte in de garage doordat je het plafond vrijhoudt en de deur verticaal wordt opgerold. En je hoeft je auto niet uit om de deur te openen; deze is elektrisch te bedienen.

Andere aandachtspunten bij het kopen van een garagedeur

Hopelijk hebben we je wat op weg kunnen helpen door onze verschillende garagedeuren en de voordelen te benoemen. Naast deze voordelen zijn er echter nog een aantal aandachtspunten waarmee je rekening moet houden.

Aanschafprijs en onderhoud

Welke materialen kies je? Ga je voor de voordeligste optie? Kies dan voor een stalen kanteldeur. Dit zijn degelijke modellen die zowel handmatig als elektrisch geopend kunnen worden. Ga je voor een houten of kunststof deur? Deze zijn duurder in de aanschaf. Een houten deur vergt aanzienlijk meer onderhoud dan een van staal of kunststof. Houd hier dan ook rekening mee bij de aanschaf.

Garagedeur voor nieuwe of bestaande garage

Wanneer je een nieuwe garage laat bouwen, heb je de keuze uit een ruime hoeveelheid standaardmaten. De prijs van je garagedeur is uiteraard afhankelijk van het formaat: hoe groter de deur, hoe hoger de prijs. Wil je de deur uit je bestaande garage vervangen? Dan is het belangrijk om te kijken welke standaardmaat in je garage past. Is het noodzakelijk om een deur op maat te laten maken? Dan ben je weer een stuk duurder uit.

Uitstraling

Het aanzicht van de garagedeur is van invloed op de uitstraling van je gehele woning. Kies je voor een sectionaal-deur, dan zijn er verschillende mogelijkheden om je garagedeur te matchen met de rest van je huis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor brede of smalle panelen en een passende RAL-kleur. Je hebt daarnaast bij sectionaal-deuren ook de mogelijkheid om LED-verlichting aan de buitenkant te plaatsen. Hiermee creëer je een sfeervol welkom-thuis-licht.

De draai- of schuifrichting van de deur

Afhankelijk van hoe je je garage wilt benutten, dien je rekening te houden met de draai- of schuifrichting van je garagedeur. Een deur die recht omhooggaat neemt alleen aan het plafond wat ruimte in beslag. Wil je juist het plafond optimaal benutten? Kies dan voor openslaande deuren. Dit is ook de beste keuze wanneer je je garage niet gaat gebruiken om je auto te parkeren, maar de ruimte toch optimaal wilt benutten. Houd er dan wel rekening mee dat je voldoende ruimte hebt om de deuren naar buiten open te slaan.

Wel of geen isolatie

Wanneer je de garage gebruikt om je auto te stallen of deze juist als extra ruimte benut, in beide gevallen is het interessant om te overwegen de garagedeur van isolatie te voorzien. Met een geïsoleerde garagedeur staat je auto er in de winter warmpjes bij en blijft hij in de zomer lekker koel. En als je je garage juist gebruikt als speelruimte voor de kinderen of hobbyruimte: een geïsoleerde deur zorgt ervoor dat je er het hele jaar door uit de voeten kunt!

Bediening van de deur

Op onze openslaande deuren na, zijn al onze deuren zowel elektrisch als met de hand te openen. De openslaande deuren kun je alleen handmatig openen en sluiten.

Beveiliging van je garagedeur

Helaas zijn garages nogal eens een doelwit voor inbrekers. Het is daarom belangrijk om je garage voldoende te beveiligen. De garagedeuren van Weerts zijn inbraak werend ontworpen. En voor nog meer zekerheid kun je extra beveiligingsmogelijkheden bestellen die voorzien zijn van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Behoefte aan meer advies bij het kopen van een garagedeur?

Heb je na het lezen behoefte aan meer advies van onze specialisten? Aarzel dan niet en maak snel een afspraak. In onze showroom helpen onze specialisten je graag verder. Een garagedeur is iets dat jaren mee hoort te gaan en daarom vinden wij het belangrijk dat jij de juiste keuze maakt.

Corona maatregelen

Bij Weerts houden we rekening met de Corona-maatregelen maar treffen we ook zelf de nodige maatregelen. Ondanks het virus staan wij gewoon voor je klaar in onze showrooms, maar je kunt momenteel alleen op afspraak bij ons terecht.

Daarnaast vermijden we het schudden van handen en zijn we extra alert op hygiëne.
Heb je lichte klachten als verkoudheid of niezen? Dan vragen we je thuis te blijven. Om jezelf en anderen veilig te houden.