Goede zonwering is een waardevolle toevoeging aan je huis en kent veel voordelen. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Want ook in de winter en herfst kan de laagstaande zon erg fel zijn. Zonwering heeft veel voordelen. Naast de praktische elementen van zonwering is het ook decoratief en geeft het je interieur een warme sfeer.Met zonwering kun je alle kanten op. Er bestaat zonwering voor binnenshuis en buitenshuis. Wij leggen je uit welke type binnenzonweringen er zijn waarom je voor een bepaald type moet kiezen.

Verschillende soorten binnenzonwering

Ben je op zoek naar nieuwe zonwering voor binnen? Weerts Advies heeft een groot assortiment aan binnenzonwering, geschikt voor ieder interieur en elke woning. Zonwering is een breed begrip en is verkrijgbaar voor zowel binnen als buiten. De verschillende soorten binnenzonwering worden ook wel raamdecoratie genoemd. En iedere soort heeft weer andere functionaliteiten en geeft een andere sfeer af.

Op het gebied van binnenzonwering zijn er diverse mogelijkheden:

Maar in welke ruimte gebruik je welke zonwering? Het type zonwering en de stof die daarbij hoort, hangt sterk af van de ruimte waarin je deze gaat hangen. In deze blog leggen we je uit welke zonwering je het beste kunt gebruiken in de verschillende ruimtes in je huis.

Binnenzonwering slaapkamer

Voor de slaapkamer kun je het beste kiezen voor verduisterende binnenzonwering. Deze keuze is vrij voor de hand liggend, want dit type zonwering houdt de vroege ochtendzon op zondagochtend net wat langer buiten. Zo kun jij wat langer blijven liggen. Je kunt er ook voor kiezen om het licht wat te filteren met een raamfolie, zodat het licht na het opstaan niet zo fel aan je ogen is.

Beste keuze binnenzonwering voor de slaapkamer:

  • Plisségordijnen
  • Houten of aluminium jaloezieën
  • Rolgordijnen
bed slaapkamer binnenzonwering

Binnenzonwering voor werkruimte of kantoor

In een werkruimte is een zon- en UV werende raamfolie een goede keuze. Dit zorgt voor een goede balans. Het is namelijk erg prettig om te kunnen werken bij zonlicht, maar teveel zonlicht is juist storend. Dit zorgt ervoor dat het zicht op je beeldscherm wordt beperkt. Met een raamfolie kun je genieten van zonlicht en ongestoord doorwerken.

Binnenzonwering in de woonkamer

In de woonkamer is een combinatie van verschillende zonweringen erg geschikt. Het is erg fijn om veel zonlicht in de woonkamer te krijgen gedurende de dag. Daarnaast zijn in de avond privacy en geen inkijk erg wenselijk. Zodat je in alle rust op de bank je favoriete film of serie kunt kijken. Met houten jaloezieën en plisségordijnen kun je de kamer heerlijk licht houden en tegelijkertijd genieten van privacy.

Beste keuze binnenzonwering voor de woonkamer:

Houd bij het plaatsen van zonwering in de woonkamer rekening met de locatie van de ramen. Ramen op het noorden zullen minder zonlicht binnenlaten dan een raam op het zuiden.

binnenhuis zonwering

Binnenzonwering in de badkamer

Heb je grote ramen in je badkamer? Dan is goede binnenzonwering geen overbodige luxe. Bij zonwering in de badkamer is het belangrijk dat ze voldoende privacy bieden en vochtbestendig zijn. Beste keuze voor de badkamer zijn aluminium jaloezieën. Door de lamellen te kantelen heb je meer privacy en de materialen zijn goed bestand tegen vocht. Houd er wel rekening mee dat je de ruimte regelmatig laat ventileren, zo gaat de zonwering een stuk langer mee.

Beste keuze binnen zonwering voor in de badkamer:

Mogelijkheden en meer informatie

Onze binnenzonwering is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Wil je meer weten over de mogelijkheden op het gebied van binnenzonwering voor in jouw huis? Bij Weerts hebben we al meer dan 30 jaar ervaring op dit gebied. Onze specialisten helpen je graag bij het realiseren van een huis met de juiste zonwering. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak met ons.

Heb je juist meer inspiratie nodig? Dan ben je van harte welkom in één van onze showrooms. Zo kun je onze mogelijkheden voor binnenzonweringen in het echt bewonderen en ervaren.

Kom eens langs bij onze fysieke winkel in Hoogeveen!

Openingstijden

  • Ma t/m Vr vanaf 10.00 tot 18.00
    Za vanaf 10.00 tot 13.00.

Locatiegegevens

  • Industrieweg 49 B
    7903 AJ Hoogeveen